dijous, 14 d’octubre del 2010

Sobre la lleialtat

Ja fa uns dies vaig llegir l’article que va publicar Albert Mercader a l’Avui-el Punt i que el Virgili va tenir la gentilesa de penjar a la seva web.

En aquest article, es fa referència a l’actual situació del govern d’Olesa de Bonesvalls després que el sr. Alcalde decidís destituir als dos regidors d’UPO donant per trencat el pacte de govern signat al juliol de 2009 i que va permetre la moció de censura contra CIU.

Pel que es llegeix en l’article, sembla que el periodista només ha parlat amb l’alcalde i pel que hem vist, són les úniques declaracions que el sr. Ases ha fet públiques per explicar la seva decisió.

De tot l’article em quedo amb la frase final on diu “ha d’haver confiança i lleialtat i UPO no n’ha tingut” i evidentment no puc deixar de donar la meva opinió davant d’aquesta declaració. De la confiança no diré res, perquè és una qüestió subjectiva i puc entendre que ell no confiï en nosaltres, encara que hores d’ara tinc dubtes de si algun cop n’hi ha confiat, tot i haver signat un programa de govern comú. Potser, en aquell moment només l’interessava agafar la cadira. Ara bé, del tema de la lleialtat, si que no puc admetre-ho. Almenys, tal com jo entenc la lleialtat.
Se suposa que en un equip de govern format per dos forces polítiques, la lleialtat ha de ser reciproca, sinó, no estem parlant de lleialtat, estem parlant d’alguna altra cosa diferent.

Evidentment la lleialtat és fonamental per tal de treballar en comú. El sr. Ases parla en les seves declaracions del Pla de la Savina. Doncs bé, el pla de la Savina, va estar present a totes les reunions prèvies a la signatura de l’acord de govern. El Pla de la Savina apareix punt per punt en el acord de govern signat pels cinc regidors del moment. El Pla de la Savina ha estat explicat punt per punt des del primer dia, donant tota la informació que s’ha demanat. El Pla de la Savina el va presentar UPO en un ple, després de discutir-ho amb el GOOB tot i no tenir la mateixa opinió (incomplint el que s’havia discutit en el programa de govern). I el Pla de la Savina es va tornar a presentar al darrer ple, perquè no havia sobre la taula cap alternativa per dur a terme, tot el que en el acord de govern s’havia signat.

Vostès, ens diuen deslleials? No senyors, deslleials són vostès. UPO ha informat i consultat amb els socis de govern, cada moviment i cada gestió feta durant aquests 14 mesos. Qualsevol document que sortia de l’ajuntament era revisat pel sr. Alcalde, fins i tot la carta que es va enviar per informar de les activitats extraescolars. Tot, absolutament tot, era consensuat. Han fet vostès, el mateix? Han informat de les gestions que han dut a terme durant aquest temps? Em sembla que no.

I acabant amb el tema del Pla de la Savina, que segons vostès, és on UPO ha estat deslleial. UPO sempre ha defensat que volia dur a terme aquest projecte. Però després que el ple ho va rebutjar, hem estat a la vostra disposició per parlar d’altres alternatives. Especialment per dur a terme l’ampliació del col•legi que és el més urgent. La regidora d’educació ha tret el tema en cada Junta de govern i en cada reunió que hem fet entre els mesos de maig i setembre. Quina era la seva resposta? Estem treballant. Molt bé, esteu treballant. Però no és deslleial haver fet gestions amb el departament d’ensenyament sense parlar amb la regidora d’Ensenyament? No és deslleial haver encarregat un treball a l’arquitecta municipal sense informar al regidor d’urbanisme? NO ÉS DESLLEIAL HAVER ESTAT TREBALLANT EN UN PROJECTE TANT IMPORTANT SENSE COMENTAR ABSOLUTAMENT RES AMB LA RESTA DE L’EQUIP DE GOVERN?

Em sembla que vostè, per lleialtat entén una altra cosa. Em sembla que per vostè la lleialtat consisteix en una mena de adoració mística al ídol, on només existeix la genuflexió i l’assentiment. Doncs, si aquesta és la lleialtat que vostè volia, evidentment que no hem estat lleials. Nosaltres tenim opinió i criteri, i l’hem compartit i negociat sempre que ens ho ha permès. És vostè el que ha estat deslleial treballant a esquenes dels seus socis. Potser es pensava que a UPO trobaria ases que anirien darrera la pastanaga sense qüestionar res, amb els ulls tapats seguint el camí que vostè marcava. Doncs, evidentment, sr. Ases s’ha equivocat.

3 comentaris:

mª rosa ha dit...

felicitats carlos per el teu article!! llastima que a on l'has penjat no el podrà veure tothom,que és el que convindria per posar a aquest senyor al seu lloc,que no és precisament el que està ocupant fins ara.Endevant i no dubtis en treure tot el que tens adins teu.Fins aviat!!!
m.rosa

Anònim ha dit...

mª rosa psicologa ó bruja, carlos te acaban de "echarr" las cartas no dudes en sacarlo to qcomo la belen, continua el showwwww

Anònim ha dit...

JAJAJA!!!! NI UNA COSA NI L'ALTRE!! Sencillament realista, per cert,jo almenys donc la cara,altres són anonims!!!
m.rosa