dijous, 25 de febrer del 2010

Puritanisme a l'esport

En els darrers mesos els escàndols sexuals semblen protagonitzar els esports. Les infidelitats sexuals i les celebracions pujades de to, semblen ser el més important per la premsa, i no tant sòls la esportiva, també la suposadament seriosa.
El més sorprenent no és tant que es parli dels affaires sexuals dels esportistes, d’això fa anys que se’n parla, sobretot amb els futbolistes brasilers o els basquetbolistes nord-americans. De fet recordo, quan als anys noranta Magic Johnson va comunicar que patia la SIDA, que explicava que havia tingut relacions amb milers de dones. Això en aquella època no era massa notícia, de fet, potser causava admiració.
L’estrany dels darrers mesos és com la vida sexual dels esportistes es vol barrejar amb la seva imatge pública. Segurament el cas de Tiger Woods (millor jugador de golf del món) ha estat el més sonat. Les seves infidelitats (no es sap amb quantes dones) l’han obligat a abandonar la pràctica esportiva i fins i tot a perdut contractes publicitaris , sembla que ofereix una mala imatge. En una recent roda de premsa, va demanar disculpes a tothom (en teoria només hauria de demanar-li a la dona, no?) i va dir que s’empenedia del seu comportament i que es volia sotmetre a un tractament contra el sexe i no sé quantes coses més. Aquesta notícia va ser donada tots els mitjans del món, poso La Vanguardia com a exemple. Realment importa amb qui s’alliti un jugador?
Paral•lelament un altre cas semblant ha sacsejat les illes britàniques, John Terry defensa central del Chelsea i capità de la selecció anglesa, era acusat de ser infidel a la seva dona amb la novia d’un company. Aquí la cosa és més enrevessada encara, però... Això només hauria d’importar als afectats, no? Doncs, no! Terry ha estat exclòs de la capitania de la selecció, ha hagut de demanar disculpes públiques i avui ens enterem que Bridge “el banyut” s’ha autoexclòs de la selecció per tal de no trobar-se amb Terry. I ara el pobre Capello (sel•leccionador anglès) no podrà comptar amb aquest jugador, que d’altra banda no sé si és molt titular. Aquestes notícies també han estat donades per la premsa seriosa, poso com exemple el Períodico i El Mundo. Òbviament també la premsa esportiva ho ha comentat. La darrera notícia és aquesta.
Aquests dos no han estat els únics casos. Als Jocs Olímpics d’hivern que s’estan celebrant a la ciutat canadenca de Vancouver hi ha hagut un altre escàndol. En aquest cas el protagonista és Scooty Lago, esportista nordamericà de 22 anys que va ser fotografiat oferint la seva medalla de bronze a unes admiradores (mirar la foto). El problema és que la admiradora estava mossegant la medalla que es trobava col•locada en un lloc indecent i a més el noi portava la camisa descordada. Doncs, escàndol a la vista, novament! I el pobre nen que ha hagut de demanar disculpes i marxar de les Olimpiades sense poder gaudir de la festa de clausura.
Tot això em recorda la polèmica Superbowl de fa uns anys (2004) on la Janet Jackson va ensenyar un pit, després de ballar amb Justin Timberlake. La situació va ser esperpèntica i la cadena que emetia la final va haver de pagar indemnitzacions i tot.
En fi que sembla que ens estem tornant boigs, o sinó almenys sembla que n’hi ha alguns pocs que estan completament grillats, perquè, Què coi importa que un esportista es fiqui al llit amb cinquanta ties o dos-cents tius? O bé, que ensenyi el cul, els pits la panxa o el que li vingui de gust? No sé, em sembla que hi ha massa puritanisme en alguns sectors... almenys de boca, caldria veure com són després a la intimitat.
Bueno, tanco el post amb el vídeo de Janet Jackson que veig que està pel Youtube.