
diumenge, 28 de febrer del 2010
nova victoria de l'Olesa

dijous, 25 de febrer del 2010
Puritanisme a l'esport
El més sorprenent no és tant que es parli dels affaires sexuals dels esportistes, d’això fa anys que se’n parla, sobretot amb els futbolistes brasilers o els basquetbolistes nord-americans. De fet recordo, quan als anys noranta Magic Johnson va comunicar que patia la SIDA, que explicava que havia tingut relacions amb milers de dones. Això en aquella època no era massa notícia, de fet, potser causava admiració.
L’estrany dels darrers mesos és com la vida sexual dels esportistes es vol barrejar amb la seva imatge pública. Segurament el cas de Tiger Woods (millor jugador de golf del món) ha estat el més sonat. Les seves infidelitats (no es sap amb quantes dones) l’han obligat a abandonar la pràctica esportiva i fins i tot a perdut contractes publicitaris , sembla que ofereix una mala imatge. En una recent roda de premsa, va demanar disculpes a tothom (en teoria només hauria de demanar-li a la dona, no?) i va dir que s’empenedia del seu comportament i que es volia sotmetre a un tractament contra el sexe i no sé quantes coses més. Aquesta notícia va ser donada tots els mitjans del món, poso La Vanguardia com a exemple. Realment importa amb qui s’alliti un jugador?
Paral•lelament un altre cas semblant ha sacsejat les illes britàniques, John Terry defensa central del Chelsea i capità de la selecció anglesa, era acusat de ser infidel a la seva dona amb la novia d’un company. Aquí la cosa és més enrevessada encara, però... Això només hauria d’importar als afectats, no? Doncs, no! Terry ha estat exclòs de la capitania de la selecció, ha hagut de demanar disculpes públiques i avui ens enterem que Bridge “el banyut” s’ha autoexclòs de la selecció per tal de no trobar-se amb Terry. I ara el pobre Capello (sel•leccionador anglès) no podrà comptar amb aquest jugador, que d’altra banda no sé si és molt titular. Aquestes notícies també han estat donades per la premsa seriosa, poso com exemple el Períodico i El Mundo. Òbviament també la premsa esportiva ho ha comentat. La darrera notícia és aquesta.
Aquests dos no han estat els únics casos. Als Jocs Olímpics d’hivern que s’estan celebrant a la ciutat canadenca de Vancouver hi ha hagut un altre escàndol. En aquest cas el protagonista és Scooty Lago, esportista nordamericà de 22 anys que va ser fotografiat oferint la seva medalla de bronze a unes admiradores (mirar la foto). El problema és que la admiradora estava mossegant la medalla que es trobava col•locada en un lloc indecent i a més el noi portava la camisa descordada. Doncs, escàndol a la vista, novament! I el pobre nen que ha hagut de demanar disculpes i marxar de les Olimpiades sense poder gaudir de la festa de clausura.
Tot això em recorda la polèmica Superbowl de fa uns anys (2004) on la Janet Jackson va ensenyar un pit, després de ballar amb Justin Timberlake. La situació va ser esperpèntica i la cadena que emetia la final va haver de pagar indemnitzacions i tot.
En fi que sembla que ens estem tornant boigs, o sinó almenys sembla que n’hi ha alguns pocs que estan completament grillats, perquè, Què coi importa que un esportista es fiqui al llit amb cinquanta ties o dos-cents tius? O bé, que ensenyi el cul, els pits la panxa o el que li vingui de gust? No sé, em sembla que hi ha massa puritanisme en alguns sectors... almenys de boca, caldria veure com són després a la intimitat.
Bueno, tanco el post amb el vídeo de Janet Jackson que veig que està pel Youtube.
dimecres, 24 de febrer del 2010
Reflexions climàtico-urbanístiques
Sovint, sentim a la televisió notícies d'inundacions i de les destrosses que aquestes fortes tempestes provoquen en les construccions humanes. Aquest hivern, especialment plujós a l'Estat Espanyol, ens està oferint un bon nombre d'imatges amb destrosses d'aquest tipus. Però, segur que tots nosaltres guardem a la retina nombroses escenes d'arreu del món. Potser les més habituals són les inundacions al sud-est asiàtic, les riuades a Sud-amèrica o les esllavissades de fang que es produeixen als països centreamericans. Tot i així, imatges d'inundacions són habituals a qualsevol lloc del món.
La pluja és un element del clima molt habitual. Sempre ha plogut (per sort) i sempre ho ha fet amb diverses intensitats. De vegades, quan veiem aquestes inundacions, el primer que ens ve al cap són efectes catastròfics deguts al mediàtic Canvi Climàtic o fins i tot en altres temps, èpoques o llocs es pensa en càstigs divins. Res més lluny de la realitat, molts climes, estan caracteritzats per precipitacions intenses o torrencials en moments puntuals. De fet, si agafem com a referència el clima Mediterrani (el dominant a les nostres contrades) i pensem quina és la seva descripció, hauríem de dir quelcom com "es tracta d'un clima caracteritzat per hiverns amb temperatures suaus, estius calorosos i eixuts, amb poques precipitacions anuals. Aquestes precipitacions es concentren fonamentalment a la tardor i a la primavera en forma de fortes tempestes" és a dir, que el normal és que al clima mediterrani igual que succeeix a molts altres climes, sigui habitual trobar-nos períodes de intenses precipitacions.
Així doncs, les actuals inundacions i catàstrofes, no haurien de justificar-se amb el comportament del clima, almenys no només. De fet, n'hi ha una reflexió molt més fàcil de fer i comprendre des del punt de vista de la geografia. La Geografia, és la ciència que estudia les interrelacions que es produeixen entre el territori físic i els éssers humans. Així doncs, tinguem també en compte l'ésser humà. Al llarg dels darrers cent anys la població mundial ha crescut considerablement, podríem dir que s'ha quadruplicat, apropant-se als set mil milions d'habitants (mentrestant, òbviament la superfície terrestre no ha crescut). En segon lloc, durant el darrer segle s'ha produït un altre procés de vital importància per les societats actuals que és l'augment de la urbanització. És a dir, l'augment de població urbana. Les ciutats cada cop apleguen més milions de ciutadans i els pobles i les àrees rurals van minvant la seva població. El creixement demogràfic de les ciutats comporta, sense cap mena de dubte un augment de la densitat i alhora un creixement de la superfície construïda.
Aquest procés d'urbanització, aquest creixement de les àrees urbanes, aquesta densificació, s'ha produït a més, a les franges litorals. Espais on es concentren bona part de les ciutats del món. Augmentant d'aquesta manera, una major probabilitat de catàstrofe en cas de que hi hagi incidències meteorològiques en aquests indrets.
Així doncs, el que ha passat a Madeira, tal i com alguns mitjans de comunicació han estat comentat aquests dies no és només a causa d'una extraordinària tempesta (que segur que ha estat forta, però no única en la història recent) sinó més aviat a causa del descontrol de les construccions humanes. Llegir notícies a Público, el País.
Per acabar, que no volia jo fer un post tant llarg. És important reflexionar sobre aquestes incidències i tenir en compte, que quan les lleis urbanístiques són excessivament rigoroses, normalment no és perquè el polític o el tècnic de torn hagin decidit tocar els collons al personal, sinó que generalment existeixen motius de pes, prevenció d'inundacions, controls de mobilitats, existència de recursos naturals, avaluacions d'impacte mediambiental, etcètera. Així, a Catalunya que actualment (des de el 2002) tenim una de les lleis d'urbanisme més restrictives del món, una de les lleis més exigents, hauríem de valorar-ho com un fet positiu que està pensat per poder controlar i prevenir moltes de les desgràcies que han passat al llarg dels darrers anys. Pensem que a la resta d'Espanya, la llei no és tan restrictiva, només cal mirar les incidències que es produeixen a les Balears, Andalusia o la Comunitat Valenciana. I aquesta setmana sense anar més lluny s'està discutint a Galícia la possibilitat de retirar una llei feta l'anterior legislatura on es prohibia la construcció d'edificacions a menys de 500 metres del mar, tornant així novament el caos urbanístic predominant a les costes gallegues.
Si no es té en compte tot això, ja sabem que cada tardor, quan s'aproximi la gota freda hi hagi tempestes als litorals, les rieres s'ompliran i totes les construccions que no hagin respectat les distàncies recomanades; tots els ponts que s'hagin fet sense tenir en compte els períodes de retorn i els estudis d'inundabilitat; totes les activitats emplaçades sense tenir en compte la solidesa del sòl; tots els reomplerts fets sense un projecte que garanteixi la seva compactació, etc... es veuran afectats i probablement provocaran una desgràcia. I aleshores ens haurem de preguntar,
Aquestes desgràcies són culpa de la natura o de la irresponsabilitat humana?
dilluns, 22 de febrer del 2010
Empate en el Olímpico
Lo más positivo de todo, sin duda, fue el punto logrado contra un gran equipo como la Penya Jove de les Roquetes, equipo situado en la cuarta posición y que se encuentra en un gran momento de forma. Aunque claro, el momento del Olesa, quizás sea uno de los mejores de los últimos años. Con el de ayer, ya van ocho partidos sin conocer la derrota, con cinco victorias y tres empates y esperemos que la racha siga.
La semana hacía pensar en un partido intenso que iba a jugarse en un barrizal, pero, el expectacular drenaje del Olímpic (seguramente es lo único bueno de ese campo donde todo parece degradarse sin remedio) había cumplido con su cometido, consiguiendo que no hubiera ni un sólo charco en el terreno de juego. Eso si, el campo estaba blandito, blandito, aunque por suerte ninguna rodilla se vio afectada.
Nuevamente José Luis, se quedó en la banda y dirigió el equipo con maestría, dosificándo los cambios y manteniendo la intensidad y concentración de todos y cada uno de los jugadores. Nuevamente y como suele ser habitual, hubo varios cambios en la alineación (6 en total). Salía pues, el Olesa al campo con la siguiente formación. Jony en la porteria, Sevillano y Pino en el centro de la defensa con Daniel y Fran en los costados. El pivote defensivo formado por Manel y Andrés, delante de ellos Toni, escoltado por Martínez y Guille en los extremos y finalmente en la punta de ataque Ferran, sólo ante el peligro. Esperaban su oportunidad en el banco, Mario, Dani, Marcos, Francesc, Carlos y Begara. Con Todos ellos, Emilio que ayer se pegó un panzón de correr con el Reflex en la mano.
Antes de entrar en la relación de los hechos, únicamente comentar algo del árbitro. Dirigía la contienda el ilustre Sr. Luis Antonio Muñoz Belcazar, más conocido como Lucho y probablemente el árbitro más malo de la tercera regional. Amante de las targetas como ninguno, y para muestra un botón, ayer en un partido duro pero no violento, sacó 15 amarillas y 4 rojas. Acabándose el partido nueve contra diez. En fin, un disparate!
El partido se inició con un emotivo minuto de silencio en recuerdo de la abuela de nuestro ayer capitán, Toni García. Ese circulo con 18 tíos abrazados, fue sin duda, un buen ejemplo de cual es el aire que ahora mismo se respira en el equipo. Sobran las palabras.
Bueno, voy al futbol que es lo interesante.
Desde el primer minuto se vio que la Penya tenía intención de llevar el peso del partido y pronto su centro del campo se apoderó del juego. Quizás el Olesa separó un poco las líneas, y los mediocampistas se vieron superados en número. Además, los extremos de la Penya, rapidísimos buscaban la espalda de los laterales continuamente, consiguiendo unas cuantas llegadas. Fran, nuestro lateral más rápido se vio varias veces desbordado por un velocísimo número 11. Por suerte, ninguna de esas jugadas acabó en gol. La defensa olesana era contundente y pese a las entradas por banda, conseguía repeler todos los balones.
En ataque no hubo demasiadas cosas que destacar, mucha verticalidad y ocasiones a balón parado. En una de ellas, tras un par de rechaces, la pelota cayó a pies de Martínez, que lanzó un magistral pase por alto, que Ferran, anticipándose al portero peinó a gol. Esta jugada fue muy protestada por los visitantes, porque Toni estaba en fuera de juego, pero no así Ferran. Corría el minuto 15 y nos adelantábamos en el marcador. Pero el árbitro empezó su rosario de targetas, con la expulsión del entranador visitante.
La Penya se volcó en ataque y se acercaba constantemente a la portería local, logrando incluso estrellar una pelota en el larguero. Sin duda Jony, sigue con su buena estrella. Hubo muchos lanzamientos de falta desde la frontal pero ninguno logró su objetivo. Pero el árbitro quiso ser protagonista y en una internada de un delantero de la Penya, que fue tocado (no derribado) por el portero fue sancionado como penalty. ¡Realmente increible! Nunca se pitan esos penaltys, además el delantero siguió la jugada y a punto estuvo de lograr gol. En fin, ya he hablado del trencilla anteriormente. Minuto treinta, empate a uno.
A partir de este momento, la ofensiva visitante fue total, aunque sin lograr claras opciones de gol. El sistema defensivo local era magnífico e incluso de vez en cuando se llegaba a la portería contraria logrando acciones de peligro. Así, de un saque de banda en el último minuto de la primera parte, Ferran sacó de banda y Guille desde la frontal del área chica, lograba el 2-1 con un magnífico testarazo.
Quizás, esta jugada es una muestra de como los pequeños detalles acompañan cuando todo va bien. Antes nunca lograbamos avanzarnos en el último minuto.
En el descanso José Luis decidió modificar el sistema colocando a Andrés en el centro de la defensa, desplazando a Sevillano al lateral izquierdo. Dani entraba sustituyendo a Fran y ocupando el espacio que dejaba Andrés en la media. El objetivo era parar al 11 y no acabó de salir bien, ya que el 11, en plan Correcaminos siguió siendo una constante amargura. Por suerte no logró marcar ni asistir a gol. Aunque el chaval acabó muerto de tanto que corrió la banda.
La Penya salió en la segunda parte volcada en ataque y el Olesa se replegó bien, esperando alguna contra de Guille, Ferran o Martínez. Algunas llegaron pero sin demasiado peligro. La Penya por su parte, atacó y atacó, logrando muchos centros al áreea y algunas faltas en la frontal, pero la defensa local las rechazó con cierta tranquilidad. Y cuando la defensa fallaba, Jony lo solucionaba con seguridad. Uno de los pocos fallos que hubo en la línea defensiva, acabó con un mal rechace de Pino que fue empalado en la frontal por el jugador número 10 logrando un gran gol y el empate. Era el minuto 20 de la segunda parte y quedaba un mundo. Mario acababa de sustituir a Toni, convirtiéndose en el segundo cambio local.
A estas alturas de partido, Emilio, ya había hecho más quilómetros en el campo que en toda la temporada. La verdad, que aunque el partido no era violento, había continuos choques y jugadores por tierra. Seguramente, más de uno se hizo el muerto más rato del estrictamente necesario. En fin, gajes del oficio, ¿no?
En una falta lateral, Daniel olvidó por un momento quien arbitraba y vio la targeta amarilla, lamentablemente un par de minutos después la mano se le fue hacia la pelota en medio de campo y vio la segunda siendo expulsado. Faltaban 20 minutos parecía que los puntos se iban a ir a Sant Pere de Ribes. José Luis, quitó a Guille para dar paso a Carlos, que ocupó el lateral derecho huérfano, tras la expulsión de Daniel. Cinco minutos después reforzó la banda izquierda introduciendo a Marcos en lugar de Martínez. Marcos, se presentó al jugador 11 haciéndole una buena entrada que fue amarilla y que pudo ser naranja. Pero, creo que el 11 no volvió a liarla. Por su parte, Carlos nada más entrar dejó solo a un jugador de la Penya que recibió una bola sólo solito en la frontal del área y por suerte pifió.
A falta de ocho minutos, en una contra de la Penya, Manel decidió parar al delantero de la única forma que pudo, recibiendo la roja. El Olesa se quedaba con nueve, más difícil aún. Por suerte, la Penya también perdió a un jugador por protestas. Francesc entró por Ferran que estaba perdido sólo ante el mundo y ayudó a cerrar defensivamente.
Así, no hubo tiempo para casi nada más. El partido acabó con un córner botado por la Penya a la derecha de Jony. La pelota fue despejada contundentemente de cabeza por Carlos y el arbitro pitó. Un punto para cada uno y el Olesa sube una posición ya que empata a puntos con la Palma a la cual vence en goal-average particular.
Lo dejo ya, que hoy creo que me he enrollado demasiado. La semana próxima nos toca una salida complida. Hay que ir a jugar a Sant Sadurní d'Anoia el domingo a la tarde.
Por cierto, escribiendo la crónica se me ha ocurrido una pregunta para mentes privilegiadas y seguidores del equipo. ¿Quién es el jugador que más goles ha marcado de cabeza? ¿Cuántos ha logrado? Podéis responder en los comentarios. La semana que viene digo la respuesta correcta. Ya pensaremos el premio de los acertantes.
diumenge, 21 de febrer del 2010
Olesa 2 - Penya Jove 2
Més tard farem la crònica, si tinc temps. Que avui vaig al concert d'un colega a la Sala Mandra de l'Hospitalet.
Si no hi ha crònica avui, la farem demà.
Els gols d'avui els han fet Ferran de cap, amb una molt bona assistència d'Òscar Martínez i els segon Guille també de cap, amb una magistral assistència de banda de Ferran.
dilluns, 15 de febrer del 2010
Els camps de Pelennor
Pintant figures. L'estiu és sempre la millor època per pintar, especialment en vacances.
Bé, una vegada contextualitzat la peana, anem a la descripció de la mateixa, tot i que amb la visualització de les fotos hauria d'haver-hi suficient. Com deia abans és el diorama més dens que he fet mai, en una base de 42x36, he ficat 90 figures, una de les quals ocupa gairebé un terç de la base. Així, el més important era donar-li vida i evitar que semblés un amuntegament de miniatures col·locades de qualsevol forma. I així, comportava indubtablement fer nombroses conversions de les diferents figures. Amputar membres, recol·locar armes, provocar xocs entre els contendients, en fi, tot un seguit de petit detalls que s'anaven pasant pel cap i que intentava reproduir.
Castell del Mumak amb més de vint figures. Alguns dels estandarts són
de fabricació casolana, així com totes les cordes.
Per cert, les 90 figures són: 1 mumak, 6 cavallers de Harad, 6 cavallers de Gondor, 12 cavallers de Rohan, 41 soldats d'Harad a peu (molts d'ells dalt del mumak), 22 soldats de Rohan a peu, 1 genet mahud i 1 Legolas.
Aquí sota detall del genet Mahud, els que heu vist la pel·lícula el recordareu per
la quantitat d'arracades que portava, així com el maquillatge de la cara.
Aquest darrer personatge ha estat un detallet que m'he permés i amb el qual he intentat reproduir una de les escenes de la peli, on Legolas puja sobre d'un Mumak i ell tot sol el derrota. Aquesta escena és molt bona ja que acava amb un comentari de Gimli "aquest només compta com un" degut a la seva particular competició de veure qui mata més enemics.
Legolas, amb el seu arc a sobre del Mumak.
Al fons es veu la seva darrera víctima.
El rei Mahud, una altra gran figura, per liderar el Mumak.
Evidentment pintar 90 figures ha estat una feina de gairebé dos anys, de fet, com es pot veure en alguna fotografia, aquest diorama el vaig començar a preparar a l'estiu del 2008, quan ja tenia totes les fiigures de Rohan pintades.
La densitat de figures en algunes parts del diorama és bestial.
Aquí resalta el verd dels cavallers rohirrims.
En aquesta imatge, es pote veure en primer pla
un rohirrim seccionat per la meitat. Alguns detalls de la peana. D'aquesta imatge destaca el rohirrim a cavall que està decapitant a un soldat a peu. També es poden veure soldats d'Harad amb llances atacant un cavaller.
Bueno, crec que no cal que m'enrotlli més, gaudiu de les fotos i espero mostrar-vos d'aquí poc, la nova maqueta que estic preparant, un cementiri i una petita església, amb vampirs i zombies.
Una altra imatge on es veu la confrontació de la infanteria.
Per acabar una imatge de conjunt a resolució més alta, per tal de pogueu ampliar-la. De totes formes totes les fotografies s'amplien si cliqueu a sobre.
Resultat de la enquesta
Per cert aprofito per recordar als seguidors del Olesa C.F. que aquest cap de setmana, amb motiu de la festa de Carnaval, no hi ha hagut partit de futbol, però diumenge vinent tenim un partit importantíssim a l'Olímpic d'Olesa contra un dels grans equips del grup. Jugarem contra la Penya Jove de les Roquetes, situat en quarta possició. Us esperem a tots al camp, per tal de crear una olla a pressió que impedeixi que voli cap punt d'Olesa.
Recordeu, que els partits a casa sempre es juguen els diumenges a les 12:00 hores. Els socis tenen entrada gratis.
dissabte, 13 de febrer del 2010
Blog del Grup de Recerca Rural d'Olesa

divendres, 12 de febrer del 2010
Territorio Comanche
Aquest fragment forma part de l'últim llibre que he llegit de Pérez-Reverte, Territorio Comanche. Crec que és un dels fragments més irónics que he llegit mai on es mostra amb claretat la crueltat de la guerra i la participació en ella de moltes persones, persones que de vegades no hi són ni en els terrenys de batalla. Hi ha un periodista espanyol anomenat Gervasio Sánchez que denuncia les atrocitats de la guerra, especialment les víctimes de les mines. En els seus discusros acostuma a criticar als governs occidentals que mentre diuen que s'ha de lluitar contra la guerra, venen armes i municions als contendients. En la entrega del premi Ortega y Gasset de periodisme que li van donar va fer un discurs contundent.
Tornant a Pérez-Reverte, diré que és un dels meus autors espanyols favorits. Té algunes d'enigmes fantàstiques, com El Club Dumas, La Tabla de Flandes o La Piel del Tambor, altres com La Carta Esférica és tota una lliçó de cartografia. Però segurament és en la novela històrica on més s'ha endinçat aquest acadèmic de la llengua, amb obres como El Maestro de Esgrima, El Húsar, Trafalgar y Un Día de Cólera. De tota la bibliografia d'aquest autor en falta abordar la saga Alatriste, potser una de les obres més famoses del autor, sobretot després de que Viggo Mortensen la protagonitzés al cinema.
Recuperant el fragment del començament, cal dir que Arturo Pérez-Reverte va ser durant molts anys reporter de guerra. Experiència que li permet parlar de les guerres amb total cruesa. A la guerra dels Balcans, on es desenvolupa la historia de Territorio Comanche, va estar-hi anys. Una bona part de la experiència agafada en aquest conflicte, va quedar retratada en una de les seves obres més crues, El Pintor de Batallas.
En fi, un bon autor per llegir de forma ràpida, ja que la majoria de llibres no són molt gruixos. També, val la pena llegir els seus articles de premsa on demostra que no en té pels a la llengua. Cap, ni un. Per internet en corren uns quants, que deu n'hi do.
Podeu saber més coses de Arturo Pérez-Reverte a le seva pàgina web.
dimecres, 10 de febrer del 2010
El meu primer drac
vista frontal del drac
diumenge, 7 de febrer del 2010
Ràpit 0 - Olesa 4

dissabte, 6 de febrer del 2010
Ells llibres de Luca

Aquest és l'últim llibre que he llegit. Fins ara gairebé no he comentat en aquest blog els llibres que llegeixo. Vaig parlar fa uns mesos de Un Món sense fi i dels Pilars de la terra, però avui no m'hi puc estar de comentar alguna cosa d'aquesta novel·la.
És una obra sorprenent que a tots els amants de la lectura i dels llibres segurament agradarà. L'obra tracta de persones que tenen la capacitat d'influir en las persones mentre llegeixen. De fet, l'idea del llibre és que els llibres per si sols no diuen res, sinó, que cal un lector, una persona que estregui la informació continguda en les fulles. Quan més antic és un llibre i quantes més persones l'han llegit, més poder transmetrà l'obra. És per tant una reflexió sobre el poder de la lectura, el poder que pot arribar a modificar els pensaments de les persones.
Jon Campelli, jove advocat danès, hereda la llibreria del seu pare d'origen italià al centre de Copenhaguen, i poc a poc descobrirà que aquella llibreria de vell, a més de ser un lloc on el seu pare va col·leccionar antigues obres, hi ha moltes altres sorpreses. Poc a poc, veurà que a més d'haver-hi persones que gaudeixen amb la lectura, altres, moltes altres volen utilitzar aquest poder amb altres finalitats.
En definitiva, un llibre molt recomanable, per tothom que s'estima els llibres. Una obra sorprenent que ens durà fins a un dels temples més antics de la història de la literatura.
Podeu trobar versió catalana i castellana.
Aquesta és la primera obra de Mikkel Birkergaard, un jove autor danès que viu a Itàlia i que ha escrit aquest llibre en italià.
Viudita de clicquot
Aquí el segundo videoclip del último disco de Joaquín Sabina. Recien salido del horno. Un video en color sepia donde no se ve ni un cigarrillo. Aunque eso sí, un montón de imagenes surrealistas propias de los mundos sabinianos.
En fin a seguir disfrutando con la obra del mejor cantautor.
Podéis ver más videos de Sabina (Pájaros de Portugal, Tiramisú de limón, Y nos dieron las diez, etc.) en el siguiente enlace:
divendres, 5 de febrer del 2010
Ballarines èlfiques
El més expectacular d'aquestes figures és la seva gran flexivitat i que sembla que en qualsevol moment sortiran donant bots. Aquí us mostro el grup de comandament d'aquest soldats especials. Després si tinc temps us mostraré el drac dels elfs silvans, que vaig pintar fa deu anys i que té una història molt curiosa.