divendres, 16 de gener del 2009

Perplexitat

Ahir vaig trobar a la meva bústia el següent escrit, copio textualment:

"Can Olivella a 25 de diciembre del 2008
Carta abierta a todos los vecinos de Olesa de Bonesvalls y sus barriadas
Por: Vicente Garalt García, Presidente de la Asociación de vecinos de Can Olivella

(Políticamente como quitar la sonrisa y la ilusión a un niño)

A quien proceda:

Corren rumores que este año no tenemos REYES, al Centre Civic Pelac Olivella del ayuntameinto de Olesa de Bonesvalls. Es decir no subirán los juguetes a los niños, nos hemos informado y nos han dicho de la Regiduría de Cultura del Ayuntamiento de Olesa de Bonesvalls que han decidido no colaborar con las Barriadas y que ya tienen un Centre Civic en Olesa.
Se ve que él centre Civic del Pla del Pelac - Can Olivella no es de este ayuntamiento, pero nos dicen que la decisión no es del ayuntamiento sino de la nueva junta de la Regiduría de Cultura, Y la decisión que han tomado va a misa (pues que se comulguen) Estando en él centre Civic del Pla del Pelac - Can Olivella se acercan unos niños y me dicen que porque no van a subir los Reyes a entregarles los juguetes, (o es que los niños de Can Olivella nos hemos portado tan mal que ni siquiera carbón nos traerán)
Marta una niña de seis años le contesta ¿es que no te has enterado que estamos en crisis? Y si sacan las carrozas mas de tres horas al año pierden dinero.
¡¡¡ Waaaa !!! dice Pedro pues mi padre esta cabreado porque le han cobrado una abusiva subida en la Contribución.
Se lo habrán gastado en comprar y adornar las carrozas.
Y con lagrimas se alejan con la cabeza agachada, se gira pedro y dice que eso no lo vamos a perdonar.
Les digo hemos tenido CAGATIÓ, papa noel, recogida de cartas por el PAJE REAL Y también vendrán los REYES MAGOS a entregaros los presentes.

Posdata:
Los niños no perdonan pero se les olvida fácilmente.
Los mayores perdonamos pues no saben lo que hace pero no olvidamos y más en las próximas elecciones!!!

Un saludo particular,
Vicente Caralt García.
presidente de la Asociación de Vecinos de Can Olivella."

Bé fins aquí el escrit rebut, copiat textualment amb les faltes i incoherències incloses. Encara ara, després de lleguir-ho uns quants cops, estic perdut. Sembla mentida, que després de unes quantes reunions a les quals estaven convocats tots els representants de les asociacions i entitats del nostre municipi, vulgui dir-se que ha estat la junta de la Regiduría de Cultura qui ha decidit. En primer lloc no ha estat la regidoria ni l'equip de govern qui ha decidit sino la Nova Comisió de Cultura, formada per tots aquells que han volgut formar part. El sr. Caralt, que signa la carta va estar present a la primera reunió, i després va desaparèixer, potser no li intersava molt formar part de la Comissió i consequentement de l'activitat associativa del municipi. Ha estat el conjunt del municipi qui ha decidit com organitzar la cavalgada de reis i igualment, estant treballant per organitzar la resta d'esdeveniments culturals i socials del municpi.
Com a veí de Ca n'Olivella, no puc entendre aquesta obsessió de voler separar la ciutadania en el mític villarriba i villabajo. No és així com aconseguirem revitalitzar la vida cultural i social del nostre municipi. Hem d'intentar organitzar esdeveniments que siguin el més massius possible i crec que fer el mateix dia a la mateixa hora dos actes, es qualsevol cosa menys fomentar l'unió. Crec que el que s'ha de fer des dels barris d'Olesa es organitzar actes on vingui gent de la resta del municipi, actes que siguin atractius per la resta i no estar continuament en competència solapant en el temps els actes.
Per cert, que el dia de la cavalgada, bastant exitosa per cert -tot i que van possar les cadires dels reis al revés, vaig poder veure molts veïns de Ca n'Olivella, Pla del Pèlac i fins i tot d'altres barris de Vallirana. La majoria d'aquests nens venen al col·legi d'Olesa i per ells no es tan estrany baixar al Centre Cívic (que per cert és de tots els veïns d'Olesa de Bonesvalls, no només dels de baix).
Penso, que no és raonable aquesta actitut de voler separar els actes per barris i per entitats. Ja vaig escriure aquí fa uns mesos, que el que cal fer, és unificar esforços i com diu un company nostre "Olesa encara ha d'aprendre a sumar..." i de fet, no és tant difícil, no?
I en quant a les amenaces electorals, doncs, suposo que cada ciutadà té la suficient maduresa per saber valorar el que li convé en cada moment.

11 comentaris:

Albert Sans ha dit...

em pensaba que els separatistes erem els de esquerra

Calavifa ha dit...

Doncs sembla que n'hi ha més

Anònim ha dit...

Hola Carlos, vull felicitat-te personalment per la resposta que vas donar al Sr. Caralt sobre el tema dels reis, (-no hace falta decir nada más-) com diria aquell.
Com a membre de la comissió de cultura, més d'una vegada haurem de pendre decicions impopulars, com be tu saps dins del govern, a vegades agraden, a vegades no.
Però el que tenim molt clar es de que tots i cadascun de nosaltres en cap cas vol perjudicar al poble i la seva gent, i menys als nens i nenes del pla del Pelac.
-Em pregunto si els reis de Vallirana pugen fins allà d'alt??.

Santi

Anònim ha dit...

Sr. Vico, como residente en Can Olivella, me avergüenzo de que personajes como tu nos representen en el Ayuntamiento. No entiendo porque en lugar de defender nuestros intereses te pones del lado del pueblo, criticando a personas que si tratan de hacerlo como el Sr. Caralt. Nosotros, con nuestros impuestos somos los que mantenemos al pueblo (las urbanizaciones somos los que más contribuimos) y no al revés y tenemos derecho como mínimo a tener los mismos servicios.
Ya sabemos que el poder corrompe y esa la única explicación lógica a tu actitud. Menos criticar a la gente que si se preocupa por nuestra comunidad y más arrimar el hombro por las necesidades de tus vecinos, que es para lo que supuestamente nos representas.

Calavifa ha dit...

Nunca he menospreciado a Can Olivella ni lo haré. Me he criado en Can Olivella y para mí es mi casa. Simplemente he criticado una actuación que me parece egoista y fuera de sentido.
Además no creo que por tener una postura u otra, esté mostrando tener una corrupción derivada de un cierto poder.
Por cierto, no cuesta tanto identificarse a la hora de dejar un mensaje.
En cualquier caso respeto tu opinón, como es lógico, y cuando yo decido expresarla en voz alta se a lo que me expongo. Pero no son pocos los vecinos de Can Olivella que me han comentado lo impresentable que les ha parecido esta carta.
¿Al menos a ellos los represento, no?

Albert Sans ha dit...

ja hi som:
Villa Arriba
Villa Abajo

jordi ha dit...

A la comissio de festes se l'hi ha possat un lema, " A la taula d'en Bernat, qui no hi es no hi es contat".
jordi sans

Anònim ha dit...

En primer lloc, soscric l'article promotor d'aquesta pol-lemica de Carlos Vico i el de Santi i voldria fer unes reflexions al escrit del Señor residente de Can Olivella. Primero aclarar a este señor que, Carlos Vico es Regidor electo del Ayuntamiento de Olesa de Bonesvalls y que por tanto trabaja y vela por los intereses de todos los ciudadanos de Olesa de Bonesvalls, y no como pretende el señor residente de Can Olivella, que cree que Carlos Vico, debe defender los intereses de Can Olivella, ya que es donde reside el señor regidor, (Esto si que sería corrupto). Este señor intenta decirnos que hay dos Olesas, la que defiende el señor Caralt y la que representa el señor Carlos Vico, pues bien yo me quedo con la segunda. No me sirve la Olesa del señor Caralt, no me sirve ni acepto el discurso del señor residente de Can Olivella, por rancio, cobarde y falso. No intente vd representar a nadie, porque Vd se descalifica por si mismo. Lo de rancio y falso, cae por su peso, lo de cobarde, es por su anonimato, sea Vd valiente, de su identidad y luego acuse al regidor Carlos Vico de corrupto.
A partir de ahí tendrá que demostrar muchas cosas a la ciudadanía y a quien corresponda.

Anònim ha dit...

Que sois una reública independiente acaso los de allá arriba?????
I els de Can Costa no contribueixen??, i els de Can Xacó no contribueixen??, i els de Can morgades???, TOTS pertanyem a Olesa Tots som veïns d'Olesa. TOTS paguem impostos. Per la mateixa regla de tres jo també vull un "Can Tothom" a Can Costa, i un altre a Can Xacó, i ja posats a demanar, un a Can Morgades.

Sr. anónimo ustedes sois los separatistas!!, hagaselo mirar.

A mi tampoco me da la gana poner el nombre.

Anònim ha dit...

Sr anònim,

jo sóc una veina de Ca N'Olivella i vaig veure molts dels nostres veins, per no dir tots al centre civic d'Olesa.
¿Vols dir que no feu d'un gra de sorra una montanya? ¿O és que sou una minoria els que us queixeu?

És la meva opinió.

Farisgol

Anònim ha dit...

No feu cas home, l'únic que vol aquest anónim es que parlem d'ell i el seu comentari, i ho està aconseguint, potser es fals tan ell com el seu escrit.

Santi