diumenge, 4 de gener del 2009

Any nou, gols nous

Avui diumenge 4 de gener de 2009, hem jugat el primer partit de l'any. No tocava jugar fins al diumenge vinent, però teniem un partit aplaçat per pluja del mes de novembre i avui l'hem pogut jugar.
Rebiem a casa a l'Unió Sudamericana, el darrer classificat i un dels equips que més gols rep en contra, però que en l'última jornada havia guanyat 5-1 al Ràpit.
L'Olesa portava la indecent quantitat de 630 minuts sense fer un gol, set partits deixan el marcador a zero. Per fi, avui els gols han tornat i ho han fet en forma de golejada, 5 en total. Amb la participació de gairebé tots els jugadors de la davantera.
Però comencem amb la alineació. Avui, Pedro ha decidit fer un sistema més ofensiu i ha plantejat un 4-3-3, a la defensa estaven Juanmi i Pino de centrals i Fran i Carlos, pels laterals. Al centre del camp, José Luis, amb Guille i Martínez a les bandes. Per últim la davantera estava formada per Toni, Fermín i Mario. A la banqueta esperaven el seu torn, Penene, Edu, Manel, Stefan i Ruben. Tots han tingut minuts i això ha suposat el debut dels dos nens de l'equip.
La primera part ha començat amb molta ambició per part de l'Olesa amb continues arribades i xuts llunyans. La banda dreta, ha estat la més ambiciosa, encara que també ha estat per on han aconseguit arrribar els rivals a la nostra porteria. No ha estat fins a les acaballes de la primera part que han fet la primera ocassió, però. Fruit d'una bona combinació de tres o quatre jugadors a la banda dreta, ha arribat la pilota a Toni, qui des de fora de l'àrea ha buscat l'escaire llunyà i ha signat un golàs, el primer de la tarda. Poc després Guille, ha aconseguit seguir sent el pichichi de l'equip, rematant amb el cap un còrner.
Era el minut trenta i l'Olesa guanyava dos a zero i assediava la porteria rival amb xuts des de tot arreu. No es tocava massa, però s'arribava. Però al minut 33, s'ha parat el joc, amb una falta sobre Mario i la Unió s'ha quedat amb nou, per doble amonestació d'un jugador i per les protestes d'un altre. Final del partit? Doncs aparentement, no, però l'equip s'ha relaxat i ha arribat al descans amb el 2-0.
En l'intermedi Pedro ha canviat els laterals, donant entrada a Edu i Manel i també ha canviat a Guille per Penene. I la veritat durant vint minuts l'equip ha estat fora del partit. No s'ha patit massa, perquè el 2-0 i sobretot les dues expulsions pesaven massa. Però el joc era depriment. La majoria dels jugadors locals caminaven i no hi havia cap convinació amb criteri. Alguna jugada aïllada individual i poca cosa més. Cap al minut vint de la segona part, al Unió a tret un còrner i ha punt ha estat de marcar, amb només un rematador dintre de l'àrea petita.
Sembla, que això ha motivat als nostres jugadors i de seguida Martínez i Mario han fet una jugada per la banda esquerra que Toni ha culminat amb el 3-0. I sense temps per acabar de celebrar el gol, Penene, ha corregut la banda dreta i després d'entrar a l'àrea ha fet el quart del partit. De seguida, Stefan ha debutat. Després de tres mesos d'entrenaments, aquest romanès de 15 anys, esperem que doni molts gols a l'equip. Avui s'ha col·locat a la banda esquerra, en el lloc de Mario i ha intentat convinar al primer toc. Bon debut, en un partit ideal per ell. Minuts més tard, potser massa tard, Ruben Begara, el porter suplent ha entrat en lloc de Jony, que havia tingut algunes bones inervencions. Ha pogut blocar un parell de pilotes hi ha tingut un merescut premi a la seva perseverància en els entrenaments. Al final del partit, Fermin ha llençat una falta desde la lateral esquerra i ha fet el cinquè i últim gol del partit.
L'àrbitre ha xiulat el final i tots cap a casa. La setmana que ve, nou partit, aquest cop a casa de les Cabanyes. Un dels millors equips del campionat.