diumenge, 14 de novembre del 2010

Juguem contra els leprosos

Avui diumenge l'Olesa visita Vilanova per jugar a les 17:00 hores contra un equip nou al grup. Un equip fundat el maig passat per immigrants argentins malalts de Lepra.

Aquesta malaltia res té a veure amb la terrible malaltia que desfà la pell, sinó que es tracta del apelatiu dels seguidors de Newell's Old Boys, equip argentí de la ciutat de Rosario (la mateixa en la que va nèixer en Lionel Messi). Per cert el nom de l'equip ve en honor del fundador de l'escola on es va fundar l'equip, Isaac Newell. El seu fill, juntament amb altres estudiants van fundar el 1903 el Newell's Old Boys o sigui els nois vells de Newell (el sr. Newell era originari d'Anglaterra per això el nom està en anglès tot i ser un equip argentí).

Com deia en el títol juguem contra els leprosos, apelatiu que tenen els seguidors de Newell's i que defensen amb pasió. L'origen d'aquest apelatiu es remunta a un partit amistòs que es volia celebrar entre els dos equips de Rosario, el Newell's i el Rosario Central, en benefici dels malalts de lepra residents a l'Hospital. El Newell's es va presentar mentre que el Central no, per això els primers van rebre el apelatiu de "leprosos" i els altres de "canallas".

Aquest apelatiu té tanta força que el Newell's de Vilanova, el nostre rival diumenge vinent, ho destaquen clarament a la seva web. Web per cert molt xula, a veure si el nostre pibe es dona presa i apren dels seus germans.

Bé, dilluns vinent ja posarem la crònica del partit.