dimarts, 21 de juny del 2011

Ressuscitant el blog.

Bé, després de uns mesos sense escriure res. Concretament des que es va acabar la lliga del Olesa i que va començar el període electoral. Toca ressuscitar el blog.

En primer lloc, poso un enllaç amb el blog d'UPO, on s'informa del primer ple de la legislatura. Com que la comunicació del ple l'he rebut avui i el ple es celebra demà, no ha donat temps a que UPO faci una reunió i faci valoracions de les propostes. Així doncs, faré algunes a títol personal.

Sens dubte d'aquest ple, hi ha dues coses que criden l'atenció. En primer lloc, el canvi d'horari dels plens extraordinaris. Fins ara s'han celebrat els divendres a les vuit del vespre. Un horari, que anava bé, perquè tothom que volgués assistir no tingués impediments laborals per fer-ho. A més tenint en compte que alguns plens s'allarguen tres hores, doncs, millor arribar tard a casa un divendres que cap altre dia. En segon lloc l'hora, les sis de la tarda. Qualsevol ciutadà d'aquest país que no faci torn exclusiu de matí, a les sis és difícil que pugui arribar a un ple. Què es vol amb aquest canvi d'horari, evitar l'assistència de la ciutadania al ple? De fet, jo mateix, dubto si podré arribar a les sis a tots els plens (els autònoms, no tenen hores pagades per l’empresa)? A més, ens oblidem que els dimecres és un dia futbolero i que estem en un país molt futbolero i que la Champions comença a les 20:45h. Què volem? Posar més impediments a la gent que s'apropi al ple, i que el torn de preguntes sigui ràpid o fins i tot no hi hagi? Això del futbol no es demagògia, la realitat diu que els partits de Champions són els espais televisius més vistos de l'any. En fi... us imagineu fer un ple el dia de la Final de la Copa del Rei o en unes Semifinals de Champions. Estarem els nou regidors solets i amb presses per marxar a casa.

L'altre punt important és el tema salaris. Sempre és un tema complicat fixar els salaris dels regidors. Ara bé, fer l'aprovació d'aquest punt en un ple extraordinari a les nou del matí, perquè s’assabenti el menor nombre possible de gent, es sospitós. Jo com a regidor d'UPO sempre he defensat que els regidors han de cobrar, que les juntes de govern i els plens tenien retribucions desfasades i que tocava actualitzar-les. Ara, si recuperem els escrits d'ERC i del GOOB de fa quatre anys, quan l'anterior tripartit va fer una proposta semblant que ni va arribar al ple (a un ple ordinari, per cert), doncs no s'entenen les pujades que s'han fet. Queda clar que el repartiment s'ha fet, perquè tots els regidors cobrin al voltant de 500 euros al mes. I queda clar, que hi ha regidors que no els interessa tenir nòmina. Aquesta és l'única justificació a la pujada de les Juntes de Govern en un 500%.

Per últim, durant les tres setmanes entre les eleccions i la constitució del nou ajuntament, tots els partits repetien, que s'havia de col·laborar plegats i mirar de consensuar el màxim de coses possibles. Doncs, en el tema dels sous, ni s'ha consensuat ni s'ha comentat, ni tan sols s'ha comunicat. Tot ho he descobert en llegir la convocatòria de ple. I segurament ens hauríem posat d'acord en aquests temes, perquè ni UPO, ni jo personalment, mai he fet demagògia amb els salaris dels polítics. Mai hem dit que s'han de retallar els sous, mai hem dit que els polítics no han de cobrar, mai hem dit coses que altres que ara governen si han dit i escrit.

Quan tingui una estona miraré de recopilar escrits d'aquests darrers quatre anys, per mostrar com canvia d'opinió la gent, en funció del lloc ocupat a la taula de la sala de plens.

Aquí sota poso dos imatges on es demostra que a les 13:00 del dimarts 21 de juny no hi ha res penjat a la web de l'ajuntament

1 comentari:

Calavifa ha dit...

Ja han penjat el ban informant del ple.
Això si mantenint la data de 20 de juny en que es va convocar.