dijous, 13 de gener del 2011

Homenatge públic

Demà divendres, per fí, es celebrarà a la sala de Plens de l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls l'homenatge aprovat pel consistori en el ple del 3 d'abril de 2009. Encara que fa gairebé dos anys de la aprovació d'aquest i altres homenatges, no ha estat fins ara que s'ha trobat el moment de fer-ho.

L'Homenatge va ser sol·licitat per ERC, en conmemoració del 70 aniversari de l'acabament de la Guerra Civil. Es demanava fer un reconeixement públic a l'últim govern republicà -escollit el 1934- i un homenatge a totes les víctimes del franquismes, durant la guerra i sobretot durant la llarga postguerra. Aquest homenatge va ser recolzat per UPO. En la discussió del Ple, altres forces polítiques, van demanar que el homenatge es fes extensiu a tots els olesans represaliats pel franquisme i a totes les vícitimes resultants d'accions de grups i forces repressores, durant i desprès de la Guerra Civil Espanyola. Com sigui que ERC, que era la impulsora de la moció va acceptar aquests afegits de gent homenatgeada en moltes altres ocassions anteriors, així va quedar la moció. Moció que va ser aprovada per unanimitat. També es va aprovar una altra per fer un homenatge al primer govern de la democràcia en ocassió del trenta aniversari, aquest acte encara està pendent.

D'aquesta manera, demà a les vuit del vespre, tenim una cita amb la memòria històrica per fer un recordatori a totes les víctimes olesanes de la Guerra d'Espanya i dels quaranta anys de dictadura feixista.

És un acte de reconeixement prou important, com per apropar-se i donar suport.

Per cert aquesta informació es pot trobar a la pàgina web de l'ajuntament, encara que costa bastant de trobar i de fet has de buscar-la. Fa més d'un any que és inminent la possada en marxa de la nova web. L'últim cop que l'alcalde ho va dir, era el mes de setembre i seguim igual...