diumenge, 29 de març del 2009

Monjos 2 - Olesa 1

Una setmana més, he vist el partit des de les grades, a un camp que s'assemblava molt al de la setmana pasada. Camp inaugurat ara fa quinze dies, i on s'han jugat només dos partits. Un camp de gespa, amb fantàstica il·luminació, vestidors enormes, i espai per que seguessin un centenar de persones. Igual que la setmana pasada tenia el marcador just davant i podia anar prenent notes tranquil·lament -almenys a la primera meitat, després s'ha espatllat el electrònic-. I per continuar amb les coincidències, avui l'Olesa començava a la banda esquerra i el rival a la dreta. Fins aquí les coincidències.

Abans de res, voldria dir, que tot i que podria haver jugat avui -de fet, em moria de ganes de fer-ho, penso que no és correcte sortir al camp al 70 o 80 per cent, quant tens diset companys dispossats a jugar- així, que m'he quedat a les grades amb la hinchada visitant i a gaudir de l'espectacle. M'he empasat les ganes de jugar, només pel benefici col·lectiu i sembla que ha estat una decissió encertada.
Novament, hem repetit el sistema que tants èxits ens ha donat, amb una alineació gairebé calcada a la de la setmana pasada. A la porteria Jony, que ha jugat tot el partit amb problemes als besons, de fet, a la primera meitat en Laureano ha hagut de sortir un parell de vegades a fer-li massatges. A l'eix central de la defensa repetien Rodri i Pino, amb Fran a la banda dreta i Sevi a l'esquerra en substitució de Manel. Al mig del camp, la joventut, els gairebé vuitanta anys de José Luís i Dani. Per davant d'ells, Toni amb Martínez i Mario a les bandes. En punta, novament el bonaerense de River: Guille.

El partit, ha começat pausat, res a veure amb el de la setmana passada. Els Monjos tenien el control del partit i tocaven la pilota en horitzontal, tirant-la enrera tants cops com calgués, esperant l'ocassió d'assistir als davanters, fonamentalment al 23, en Jordan, el pichichi del grup, amb més de vint-i-cinc gols. Tot i l'aparent control dels locals, l'Olesa no perdia la cara al partit i intentava jugar les seves opcions ofensives. Fruit d'una bona jugada del mig del camp, Guille ha agafat la pilota i ha encarat porteria, quan anava a entrar a l'àrea un defensor l'ha trabat per darrera fent-lo caure. En un primer moment ha semblat penal i tot, però no. Targeta groga i falta a un metre de la frontal. Toni, ha xutat i el porter l'ha aturat sense massa complicacions. Era el minut set, i el primer xut queia del nostre bàndol.

A partir d'aquí, Jordan ha començat el seu recital. al minut 11, una jugada per la banda dreta ha acabat amb un xut ras que ha sortit fregant el pal dret del Jony. Al 23, en una jugada calcada però per la banda contrària, Jordan ha guanya en velocitat a la defensa, ha controlat la pilota, s'ha endinsat a l'àrea, ha mirat al porter i l'ha clavat suaument al pal contrari. 1-0 i semblava, que ja s'havia obert el meló. La golejada, ha passat pel cap de molts del assistents al Municipal dels Monjos. Però no. Els Monjos han continuat tenint opcions, però no massa. Al minut 35 una jugada d'atac dels Monjos, ha acabat amb una pilota a la frontal, no un migcampista ha enganxat un xut impressionant que buscava l'escaire, però que s'ha trobat amb el cap de Pino, que l'ha allunyat a còrner.

Semblava, que l'Olesa només pensava defensar-se, quan de sobte Fran agafa una pilota que semblava que sortia pel lateral, els rivals, se'l miren de lluny i des del mig del camp, fa una pasada a l'espai que Guille controla majestuosament, i encara porteria rodejat per dos defenses. Quan el porter surt, per intentar aturar l'atac, Guille, xuta amb l'exterior del peu al pal llarg i goooooooooooooooooooool. Minut 40 i l'Olesa empata el partit, davant la sorpresa de tothom. Tot i que el gol es una rematada fantàstica de Guille i que bona part del mèrit és seu, no s'ha d'oblidar, la fe de Fran, evitant que la pilota sortís fora, i sobretot la gran passada que ha fet, independentment que l'hagi fet premeditadament.

I així, sense temps per res més, arribem al descans.

La segona part, comença amb nombrosos canvis per part dels Monjos. Pedro només triga un minut a fer el primer canvi. Sevi, fa una falta al mig del camp, i com que té una targeta groga de la primera part, és substituït per Edu. De seguida, el Monjos fa una gran jugada que acaba amb una gran aturada de Jony, una més! Immdiatament, treuen el còrner i Jordan xuta alt. Dos minuts i dos ocassions, els Monjos semblen un vendaval. Però, de sobte una imprecissió de la defensa local, acaba amb una pilota als peus de Guille, que tal qual arriba xuta cap a portèria. El porter, una mica avançat aconseguix fer-se amb la pilota, però els locals, eviten obrir-se massa, mantenint-se ben possicionats al camp. Només un minut després, nova ocassió de la davantera local. Però de seguida, una jugada per la banda dreta de Mario, acaba amb un centre xut, quant Toni entrava a l'àrea buscant la rematada.

Al minut 56, segon canvi de l'Olesa, entra al camp, el darrer fitxatge de l'equip, Marcos substituint a Martínez. I de seguida una bona jugada per la banda esquerra acaba amb una passada cap a Toni que remata centrada i el porter atura.

Al minut 68, tercer canvi, Vizu entra en el lloc de José Luis.

Van passant els minuts i la tensió es palpa a les grades i al camp, l'invatible Monjos, sembla que ha trobat una pedra al seu camí de glòria. Continuent atacant, però no aconsegueixen el gol. AL minut 71, una gran ocassió dels locals es rebutjada per Edu a la línia de gol. Ufff!! és l'ensurt més gran de la segona meitat. Però un minut després, l'Olesa torna a avisar amb una gran rematada de cap de Guille, que atura el porter.

Al minut 73, quart canvi, Andrés entra en lloc de Toni. L'equip va guanyant força al mig del camp i Guille cada cop va quedant-se més sol al davant, només Marcos i Mario pujen de tant en tant, intentant el contracop que doni el gol de la victoria visitant. Al minut 80, Pino ha estat a punt de fer el gol de la temporada, una pilota robada per la defensa olesana acaba a peus de Pino que des de la pròpia àrea engalta un xut, que surt desviat a un metre de la porteria. El porter local no arribava ni de conya i hauria estat, buff!!!!!!

Entrem als cinc últims minuts amb una intensa pressió dels locals, que xuten des de tot arreu, aconseguint còrners i serveis de banda, però la ben organitzada defensa olesana envia pilotes fora. La tensió es palpa, i fins i tot en una jugada un davanter empenta al nostre porter. En una altra el entrenador local llença una pilota amb menyspreu al pit de Guille. Però, com tots els equips grans, per ser grans han de tenir aquell puntet de sort, el gol ha arribat. Però ha arribat d'una forma molt frustrant, un migcampista local, agafa una pilota a deu metres de l'àrea, encara cap a porteria i des de fora de l'àrea, fa un xut que agafa un efecte estrany i després d'estavellar-se al travesser entra pel mig de la porteria. Tots els seus companys han corregut a tirar-se sobre ell a la gespa. Era el minut 88. Tot seguit ha entrat Bojan substituint a Dani, i l'Olesa s'ha anat a l'atac arribant dos o tres vegades a l'àrea, però ja no havia temps per més. El partit estava perdut. Amb la cara ben alta. Tothom pronòsticava una golejada i quasi robem els primers punts del nou camp dels Monjos. En fi, una altra vegada serà. Però que es prepari l'Hortonenc.

Bé, aquí acabo el meu rotllo, espero que us hagi agradat i si no... pues... eso...