dijous, 12 de febrer del 2009

Doble centenari

Avui 12 de febrer es conmemora un doble centenari. Fa 200 anys que van nèixer dos personates ilustres del segle XIX: un anglès i un nord-americà. Charles Robert Darwin i Abraham Lincoln.

Charles Darwin, va ser un naturalista que va dedicar la seva vida a l'estudi dels animals, va ser el primer que va atrevir-se a dir que l'home no era una creació divina, sino que havia estat fruit de l'evolució natural. Aquestes conclussions les va oferir després d'un llarg viatge en vaixell que el van dur fins a les illes Galapagos, el nom del vaixell, Beagle ha quedat a la història jutament amb el seu ilustre passatger. Fruit d'aquesta investigació l'any 1859 va publicar la seva obra El origen de les espècies, obra on desenvolupava la seva tesis, després de discutir-la amb un altre biòleg anomenat, Alfred Russell Wallace.
La vida de Darwin no va ser gens fàcil, ja que bona part de la comunitat científica i de la societat de l'època el va críticar. Eren contínues les bromes que se'n feien sobre la evolució del mico fins arribar a l'home. De fet, a Barcelona una empresa de destil·lació va fer un Anís i va fer servir com a imatge una caricatura de Darwin on surt amb cara de mico: el famós anís del mono. Finalment al segle XX, anys després de la seva mort, es va reconèixer la vàlua dels seus descobriments i avui és acceptat universalment. Malgrat tot, encara persisteixen llocs on es continua parlant del creaccionisme i es discuteix a nivell científic la teoria de l'evolució. El creacionisme, vinculat a la religió protestant dels EUA, va arribar a explicar-se als col·legis i universitats d'alguns estats nordamericans fins l'any 2005.

Abraham Lincoln, va ser el setzè president dels EUA, va ser el primer president republicà i va gobernar entre els anys 1860 i el 1865, any en que va ser assassinat. Va ser el president que va aprovar l'abolició de l'esclavitut i va tenir un paper decissiu en l'acabament de la guerra de Seccessió. Avui hi ha una estàtua seva la Lincoln Memorial de Washington, i és un dels monuments més famosos de la capital nord-americana.

1 comentari:

C.F OLESA DE BONESVALLS ha dit...

BUENASSS
BUENO PUES NADA
CARLOS QUE YO TAMBIEN
ME E ECHO UN BLOG DE ESTOS
CON EL NOMBRE
DE C.F OLESA DE BONESVALLS
http://cfolesadebonesvalls.blogspot.com/
PASSAT AVER QUE TAL
BUENOS ANIMOSSSS CARLOS








ANIMOS OLESAAAA!!














OLESA OLESA OLESA